Press "Enter" to skip to content
Foto: Mozzart

Aranđelovac portvrdio da je grad rukometa – Nikolić, Šrbić i Cupara birali male šampione

Tu su Ratko Nikolić, Dragan Škrbić i Vladimir Cupara pokazivali trikove s loptom mališanima koji sanjaju da daju golove ili brane šuteve.

Mali šampioni iz ovog kraja dobili su vetar u leđa od proslavljenih asova, a na desetine dece biće odabrano za Mozzartovu besplatnu školu sporta.

Igra je počela u Beogradu, na otvorenom času fudbala, a nastavljena je u Nišu sa košarkom, a sada je red došao i na Aranđelovac!

Vlasnik svetske bronze i nekadašnji kapiten reprezentacije Ratko Nikolić kaže da su se za ovo mesto školice odlučili jer je poznat kao grad rukometa!

„Od rukometa ćemo sigurno imati dosta radosti, hvala Mozzartu što je to prepoznao i odabrao i naš sport za Besplatnu školu sporta. Iz ove hale poteklo je mnogo reprezentativaca. Deci će ova školica omogućiti da rade sa vrhunskim trenerima koji će biti gosti svake nedelje“, rekao je Nikolić koji se prisetio i svojih početaka koji su bili dosta drugačiji i u težim uslovima jer se treniralo napolju.

Foto: Mozzart

Nekada najbolji rukometaš sveta Dragan Škrbić otkrio je da se sa 12 godina opredelio za rukomet.

„Setio sam se danas mojih početaka u rodnoj Crvenci koja je takođe poznata kao mesto gde se igra dobar rukomet. Gledali smo tada vrhunske igrače, pa sam rešio da probam i ja, tako je sve počelo. Nas su učili da je važno da uživaš u treningu i da daješ sve od sebe“, kaže čuveni Škrba.

„Nekada smo pričao sa mojim bivšim saigračima iz reprezentacije i sa Ratkom o ovakvoj školici, drago mi je da je to sad postala stvarnost. Da su naši roditelji morali da plaćaju članarine možda mi ne bismo postali uspešni sportisti i reprezentativci“, zaključuje on.

Foto: Mozzart

Oko 70 dečaka i devojčica uzrasta od 8 do 13 godina dobiće priliku šest meseci besplatno trenira.

Golman naše reprezentacije Vladimir Cupare, je prve korake napravio u RK Voždovac, gde su mu dozvolili da trenira bez plaćanja članarine, a potom je napravio veliku karijeru.

„Ti dani su nešto najbolje što mi se desilo u životu, a nadam se da će jednom i ova deca tako pričati o ovom treningu. Svaka čast Mozzartu, treba decu skloniti sa ulice, a ovo je sjajan način. Mnogo mi je drago što je došlo ovoliko dece“, rekao je Cupara u pauzi treninga na kome je mališanima pokazivao kako se čuva gol.

Podsetimo, Mozzartov projekat podržalo je Ministarstvo omladine i sporta, a i dalje su u toku prijave za odbojku u Beogradu. Sve informacije možete pronaći OVDE.

Foto: Mozzart
Foto: Mozzart

Izvor: B92.net