Press "Enter" to skip to content
Foto: DeKovach

Već 20 godina jedno udruženje u Aranđelovcu pruža podršku deci sa smetnjama u razvoju

Ovog meseca udruženje građana „Deca u srcu“ obeležava dvadeset godina od svog osnivanja. Dvadeset godina napornog rada udruženja koji je bio praćen brojnim usponima i padovima.

Udruženje „Deca u srcu“ osnovano je 21. jula 2001. godine sa ciljem da sakupi novac za lečenje devojčice obolele od cerebralne paralize. Danas udruženje broji 45 članova koji na neki način korite usluge udruženja.

Kako ističu u udruženju, tokom ovog perioda od dve decenije naučili su da nema odustajanja i da njihov cilj predstavlja dugotrajnu borbu u kojoj moraju ostati dosledni.

Uprkos mnogobrojnim problemima uspeli su da istraju u svojoj ideji da pružaju podršku deci sa smetnjama u razvoju , ali i njihovim roditeljima, porodicama.

Realizovali su brojne projekte, koji su bili finansirani od strane opštine Aranđelovac, Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, Divac fondacije i drugih. Jedan od najznačajnih projekata nosi simboličan naziv „Živimo zajedno“ i traje već duži vremenski period, a odvija se svakodnevno kroz radionice.

U kratkom video prilogu koji smo pripremili za vas, saznajte više o udruženju i njegovim članovima koji su podelili svoje priče o radu u udruženju – Snežana Žarković, predsednica udruženja i Miljana Mitranić, radioničar.

https://youtu.be/rfI5U0HGdKQ