Nove razglednice grada – Odobren prvi formalni projekat Udruženja Aranđelovčani & Aranđelovčanke

Početkom januara 2021. Opština Aranđelovac raspisala je konkurs za izbor projekata u oblasti kulture u našoj opštini u tekućoj godini.

Udruženje Aranđelovčani & Aranđelovčanke je u pripremi već imalo ideju koju je predložio jedan od članova udruženje, Dejan Kovačević, grafički dizajner iz Aranđelovca, o dizajnu novih razglednica. Za dizajn novih razglednica su članovi grupe Aranđelovčani & Aranđelovčanke tokom 2019. godine glasali na Fejsbuku svojim komentarima.

Projekat je predat na razmatranje Opštini Aranđelovac u konkursnom roku, a danas smo saznali preko sajta Opštine Aranđelovac da je projekat odobren! Raduje nas ova vest i nadamo se da će do kraja maja ili juna nove razglednice ugledati svetlost dana.

Cilj

Razglednice su još jedan u nizu afirmativnih poteza iza projekta Vidi Aranđelovac u okviru udruženja Aranđelovčani & Aranđelovčanke čiji je cilj fokusirana promocija grada na društvenim mrežama i šire.

Razglednice će, prema ideji osnivača projekta, nakon štampanja biti jednako podeljene institucijama grada – Turističkoj organizaciji Opštine Aranđelovac, Narodnom muzeju Aranđelovac (svakom lokalitetu respektivno), Narodnoj biblioteci Sveti Sava Aranđelovac, Centru za Kulturu Aranđelovac, smotri umetnosti Mermer i zvuci, Sportsko-rekreativnom centru Šumadija i udruženju Aranđelovčani & Aranđelovčanke.

Predviđeni tiraž razglednica je 6000 komada, a odobreni iznos je 24 000 dinara.