Press "Enter" to skip to content
Foto: Centar za kulturu Aranđelovac

Novi termini Festivala knjige i Pozorišnog festivala u Aranđelovcu

Dve najznačajnije manifestacije koje organizuje Centar za kulturu, Festival knjige i Pozorišni festival pomeriće termine održavanja bliže letu i letnjem ambijentu.

Tako će 14. po redu Festival knjige biti održan 13. i 14. avgusta (petak i subota) u potpuno drugačijem ambijentu, u Parku Bukovičke banje. Centar za kulturu očekuje učešće preko 20 izdavača koji će nova izdanja predstaviti na štandovima koji će biti postavljeni stazom platana koja vodi prema Otvorenoj sceni.

Prateći program (predstavljanje novih knjiga, razgovori sa autorima, koncerti i male pozorišne forme) odvijaće se pod platanom koji je zasadio Mihailo Obrenović. Ove godine, organizaciju će osim Narodne biblioteke „Sveti Sava“ pomoći i Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“, a pokrovitelj je opština Aranđelovac.

Takođe, 15. (jubilarni) Pozorišni festival, posle dvogodišnje pauze biće održan u Dvorani Park od 14. do 18. septembra. Pauza koja je nastala zbog rekonstrukcije Dvorane Park pre dve godine, i prošlogodišnjeg ograničenja zbog pandemije, kao i nedoumice oko epidemiološkog stanja koje jesen i zima donose, sve ovo je navelo Centar za kulturu da donese odluku o pomeranju datuma održavanja, pa ćemo umesto novembarskih, ubuduće imati septembarske pozorišne radosti!

Centar za kulturu obećava izuzetan program i izbor najkvalitetnijih festivalskih pozorišnih predstava.

Izvor: Centar za kulturu Aranđelovac