Press "Enter" to skip to content
Bukuljsko jezero / Crvena bara, foto: DeKovach

Nastavlja se akcija čišćenja Aranđelovca, a sada svi mogu doprineti uz pomoć svog mobilnog telefona

Lovačko udruženje “Bukulja” i udruženje građana Aranđelovčani & Aranđelovčanke u saradnji sa JKP “Bukulja” poziva građane, institucije i kompanije da se priključe akciji mapiranja divljih deponija i njihovom uklanjanju putem servisa Lociraj divlju deponiju.

„Mapiranjem divlje deponije, odnosno slanjem fotografije sa mobilnog telefona i lokacije svako može uz par klikova proslediti podatke o divljoj deponiji u njihovom naselju ili kraju Aranđelovca. Udruženja će te lokacije postaviti na interaktivnu mapu koja se nalazi na stranici Lociraj divlju deponiju preko koje svi mogu videti gde su u našem gradu kritična mesto po pitanju nesavesnog odlaganja otpada.“ – rekao je povodom pokretanja akcije Dejan Kovačević, član udruženja Aranđelovčani&Aranđelovčanke.

Divlje deponije utiču na zagađenje vazduha, vode i zemljišta, foto: Vitamina Poleznova / Unsplash

Nadzor svih lokacija

„Na osnovu lokacija sa mape, kreiraćemo plan čišćenja ovih deponija u kojima će nam pomoći JKP Bukulja. Kako se ovaj problem ne bi ponavljao, razvićemo mehanizme nadzora očišćenih lokacija putem tehnologije i angažovanja ljudi iz udruženja. Ta mesta će biti obeležena posebnim tablama kako bi svi bili obavešteni o tome.“

Svi smo deo problema, ali i rešenja

Problem divljih deponija i nesavesnog odlaganja otpada se tiče svih nas, jer se sve veća količina otpada ostavlja na kritičnim mestima za život grada, poput Garaškog jezera, sa kog se grad napaja pijaćom vodom.

Plastična kesa na obali garaškog jezera, foto: DeKovach

Iz tog razloga, pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže da zajedničkim snagama rešimo ovaj važan problem grada, slanjem fotografije divlje deponije ili direktnim učešćem u akcijama koje ćemo objavljivati na društvenim mrežama.

O novim akcijama možemo vas obavestiti i putem e-maila

*Vidi Aranđelovac koristi Mailchimp servis za slanje mailova. Prijavom na naš newsletter slažete se da Mailchimp može da obrađuje vaše podatke kako bismo mogli da vam šaljemo mailove. Pročitaj više o pravilima privatnosti ovog servisa.

#vidiarandjelovac koji čisti za sobom