Narodni muzej Aranđelovac i Muzej rudničko-takovskog kraja udružuju se radi bolje ponude za posetioce

Dugogodišnja saradnja Muzeja rudničko-takovskog kraja i Narodnog muzeja Aranđelovac krunisana je potpisivanjem Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Narodnog muzeja Aranđelovac i Muzeja rudničko-takovskog kraja u Gornjem Milanovcu, koji ima karakter memoranduma o razumevanju, kao i ulogu u jačanju saradnje.

Zajedno smo na zadatku očuvanja i promocije kulturnog nasleđa Šumadije. Dogovoreno je gostovanje autorskih izložbi dva muzeja, planirane mnoge aktivnosti na objedinjavanju ponuda za posetioce, razgovaralo se o organizovanju naučnih skupova i mnogobrojnih događanja na prostoru Takova i Orašca.

Foto: Muzej rudničko-takovskog kraja

Vreme je da se izmire razlike koje nam je istorija nametnula, a mi smo kadri da radeći zajedno učinimo kulturnu baštinu dostupnijom širem broju ljudi, kroz razne aktivnosti, kao i prihvatanjem savremenih tehnologija koje danas budućim posetiocima mogu da približe priču o muzejima i pripreme ih za sve ono što će biti u prilici da pogledaju, a sa druge strane muzeji postaju uvek dostupni za virtuelne posete.

Dva muzeja sarađivaće na polju izdavaštva, organizovanja izložbi, promocija, seminara, potom zajedno će nastupati prilikom saradnje sa pojedincima, institucijama, školama, organizacijama u zemlji i inostranstvu…

Izvor: Muzej rudničko-takovskog kraja, Narodni muzej Aranđelovac