Press "Enter" to skip to content
Reciklomat i napušteni pas koji istražuje teren, foto: DeKovach

Aranđelovac dobio 4 mašine za reciklažu koje hrane napuštene životinje

Aranđelovac je dobio uređaje koji u zamenu za ubačene prazne staklene, plastične ili tetra pak ambalaže odgovarajućih dimenzija, kao i limenke, hrani napuštene životinje.

Na primer, ukoliko vam je ostalo malo vode u flašici, taj ostatak možete sipati u mašinu, a voda će odmah biti natočena u posudu za životinje. Nakon toga praznu flašu ubacujete u poseban otvor, i u istom trenu, hrana će iz mašine automatski biti poslužena napuštenim životinjama.

Reciklomat na ulazu u Park Bukovičke banje

Reciklaža je važan deo ponovnog života korišćenih ambalaža ili proizvoda, a na ovaj način svaki Aranđelovčanin i Aranđelovčanka može učiniti dobro delo jednostavnim činom bacanja iskorišćene ambalaže u ovaj uređaj.

Reciklomati, kako ih popularno nazivamo, postavljeni su na dva mesta u Parku Bukovičke banje, na trgu u Aranđelovcu i ispred Fortuna centra. Svi uređaji su pod nadzorom sigurnosnih kamera.

Ove specijalne mašine postavljene su uz pomoć Udruženja građana Aranđelovčani & Aranđelovčanke, Ljubitelja životinja Aranđelovac, portala Vidi Aranđelovac, JKP Bukulja i uz podršku Opštine Aranđelovac.