50 mesta koje svaki turista u Aranđelovcu treba da poseti – Moderan vodič kroz Šumadiju

Nakon dva rasprodata tiraža u više od 1.000 primeraka u knjižare širom Srbije stiglo je drugo, dopunjeno izdanje turističkog vodiča „Najlepša mesta za odmor u Šumadiji“.

Reč je o prvom modernom vodiču kroz Šumadiju u kojem je autor Nenad Blagojević, novinar i turistički vodič, odabrao 50 najlepših mesta u Aranđelovcu i Topoli i predstavio ih široj javnosti.

Knjiga je namenjena putnicima koji žele samostalno i natenane da upoznaju lepote šumadijskog kraja, da se odmore na selu i nadišu se svežeg vazduha, da probaju domaću hranu, ali i da vide istorijske destinacije i manastire i crkve među brdima i dolinama.

Tu su i skrivena gradska mesta Aranđelovca i Topole, kao i restorani sa tradicijom, kafane o kojima se priča, umetnički ateljei, kuće sa bazenom, staze za šetnju i mnoge druge destinacije koje je autor pronašao putujući po Šumadiji i pišući tekstove za svoj portal Priče sa dušom.

„Novo izdanje vodiča je osveženo brojnim vinarijama, kojih je sve više u Aranđelovcu i koje su sve traženije među turistima. Tim povodom smo na naslovnu stranu knjige stavili sliku pogleda iz Tarpoša, koji puca na vinograde i na Venčac u daljini. Prateći zahteve modernog turiste pažnju smo posvetili i smeštajima sa bazenom, seoskom turizmu i svim lokalitetima na kojima se gosti mogu odmoriti u miru i van gradske buke. Nismo zaboravili ni istorijske i verske lokalitete po kojima je Aranđelovac nadaleko poznat“,

rekao je Nenad Blagojević za portal Vidi Aranđelovac i dodao da se u ovom priručniku nalaze i saveti lokalaca iz Aranđelovca i Topole, koji su mu otkrili svoja omiljena mesta kojih nema na mapama turističkih agencija.

„Kao neko ko potiče iz ovog kraja i ko se godinama bavi turizmom, rešio sam da detaljnije istražim ovaj kraj i da turistima iz velikih gradova ponudim Šumadiju na drugačiji, moderan način, kao novu egzotičnu destinaciju. Skoro u svakom selu u Aranđelovcu našao sam nešto zanimljivo, jer sam putujući od Bukulje i Kosmaja, do Venčaca i Rudnika, posmatrao Šumadiju očima turiste“, rekao je Nenad.   

Vodič „Najlepša mesta za odmor u Šumadiji“ se po ceni od 770,00 dinara prodaje u Info-centru Turističke organizacije Aranđelovca, u Zadužbini kralja Petra Prvog na Oplencu (crkva, Petrova kuća i Karađorđev grad), u restoranu Tarpoš, u hotelu Oplenac i u knjižarama Delfi – Laguna u Beogradu, Gornjem Milanovcu, Jagodini, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu, Somboru, Subotici, Valjevu, Zrenjaninu, Čačku i Šapcu, kao i u onlajn prodavnici na sajtu Priče sa dušom.   

Izdavač je marketinško-turistička agencija „Blagojević media doo“ iz Aranđelovca.