Press "Enter" to skip to content

Na vrhu Bukulje održava se pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju

Nova masovna manifestacija na Bukulji, u svrhu promocije sporta, rekreacije, boravka u prirodi, turističkih potencijala Aranđelovca, Bukulje i okoline.

Sportski savez Aranđelovac uz pomoć Opštine Aranđelovac, javnih preduzeća i ustanova iz grada, brojnih donatora i prijatelja sporta, a uz pomoć Srpskog Atletskog Saveza u subotu 10.04.2021.godine, organizuje na vrhu Bukulje Pojedinačno prvenstvo Srbije u planinskom trčanju.

Više od 100 prijavljenih atletičara i atletičarki u subotu će biti na Bukulji. 40 klubova iz Srbije najavilo je nastup svojih atletičara.

Među njima su Kula, Apatin, Beograd, Užice, Vranje, Zaječar, Valjevo, Kruševac, Paraćin, Lazarevac, Ivanjica, Leskovac, Šabac, Smederevo, Surčin, Čačak, Prilužje, Sremska mitrovica, Pančevo, Bečej…

Mapa staza

U otežanim epidemiološkim uslovima, želja nam je da na najbolji mogući način promovišemo potencijale Bukulje i Aranđelovca za organizaciju masovnih sportskih manifestacija, koje osim takmičarskog, u sebi nose i karakter rekreativnog sporta i boravka u prirodi kao zdravog načina života.

Ove godine Srpski Atletski Savez najavljuje učešće oko 100-tinak takmičara iz čitave Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji u kategorijama pionira, juniora i seniora kao i trku rekreativaca i veterana.

Pogled sa vrha Bukulje, foto: DeKovach

U nadi da će ova trka postati tradicionalna Sportski savez Aranđelovca planira da uz pomoć lokalne samouprave i brojnih donatora u godinama koje su pred nama na Bukulji organizuje i sličnu trku u okviru Balkanskog šampionata.

Staza je dužine 1.000 metara , a trke će u zavisnosti od uzrasta biti organizovane na 2, 4, 6, 8 i 10 hiljada metara. Trka veterana i rekreativaca je na 2.000 metara.

Pozivamo Vas da budete sa nama u subotu na Bukulji već od 10:45 kada je zakazano svečano otvaranje prvenstva.

Već od 11:00 sati startovaće prve trke pionirki i pionira u trkama na 2.000 metara. Slede trke u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a programom je predviđeno da oko 15:10 startuje i trka veterana i rekreativaca.

Satnica takmičenja

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na mejl: sportskisavezarandjelovca@gmail.com
U E-mail-u treba navesti ime, prezime, datum rođenja i kontakt telefon.

Opširnije informacije u vezi ove manifestacije možete pronaći, već od večeras, na sajtu Sportskog saveza Aranđelovac na adresi: http://sportsavezar.com

Vidimo se na Bukulji u subotu!

Izvor: Sportski Savez Aranđelovac