Press "Enter" to skip to content

Sastanak predstavnika Srpskog atletskog saveza, Sportskog saveza Aranđelovac i predstavnika Opštine Aranđelovac

15. aprila 2021. godine je u prostorijama Srpskog Atletskog Saveza (SAS) u Beogradu održan sastanak na kome je analzirana organizacija Prvenstva Srbije u planinskom trčanju koje je održano na Bukulji 10.04.2021.godine u organizaciji Sportskog atletskog saveza (SAS) i Sportskog saveza Aranđelovac (SS AR) uz pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac i pomoć javnih preduzeća i ustanova iz grada pod Bukuljom i dodatno angažovanje pojedinih kompanija, poput Knjaz Miloš AD, Restorana Bukulja, Vanilica i drugi koje su svojim donacijama pokazale društenu odgovornost prema lokalnoj zajednici i sportu…

Uz analizu dosadašnje saradnje SAS-a i SS AR, kroz prizmu organizacije Prvenstva Srbije u planinskom trčanju i sada već tradicionalne ulične Trke 1.300 kaplara razgovaralo se i o budućim koracima koje bi trebalo preduzeti da Aranđelovac pronađe svoje mesto na mapi kraljice sportova u Srbiji.

Foto: Sportski savez Aranđelovac

Domaćin ovog radnog sastanka bio je Direktor SAS-a legenda srpske atletike #СлободанБранковић u društvu Gorana Čegara koordinatora SAS-a za atletske manifestaciji u Srbiji dok su goste predstavljali: Zoran Radovanović,Šredsednik SS AR, Bojan Nikitović Generalni sekretara SS AR, Milan Čorlija član Opštinskog veća Opštine Aranđelovac zadužen za sport i Ljubomir Dragojlović Načelnik odeljenja za privredu i društvene delatnosti Opštine Aranđelovac.

Istaknuta je dobra saradnja dva saveza i odlična organizacija minulog državnog prvenstva a razgovaralo se i o realizaciji nekih budućih ideja među kojima su najznačajnije obnavljanje, odnosno formiranje atletskog kluba u Aranđelovcu kao i eventualna izgradnja atletske staze na nekoj od lokacija u Aranđelovcu a gde za to postoje uslovi.

U vezi ovih ideja gosti su predočili su da je u saradnji sa profesorima fizičke kulture već pokrenuta inicijativa da se formira Atletski klub a da su predstavnici odeljenja za privredu i društvene delatnosti Nada Banković i Ljubomir Dragojlović kod Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomki razvoj (NALED) već zatražili sugestije kako i na koji način treba pristupiti realizaciji ideje da se pristupi izgradnji atletske staze.

Foto: Sportski savez Aranđelovac

Slobodan Branković ponudio je pomoć SAS-a u vidu finansiranja projekta kao svaku drugu vrstu sugestije koje on i njegovi saradnici imaju u vezi realizacije ovih ideja, dok će Opština Aranđelovac u narednom period razmotriti nekoliko potencijalnih lokacija na kome bi bilo moguće pristupiti izgradnji atletske staze.

Paralelno sa ova dva veća i osnovna posla , predočena je ideja Gorana Čegara da se staza na Bukulji na kojoj je organizovano minulo Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju propisno obeleži i uredi kao trim staza koju bi koristili kao brojni rekrativci tako i turisti kojih je sve više na ovoj planinskoj lepotici.

U Ime SS AR Zoran Radovanović je Slobodanu Brankoviću uručio zahvalnicu SAS-u za dugogodišnju uspešnu saradnju i pomoć u organizaciji Trke 1.300 kaplara i pojedinačnog prvenstva Srbije u planinskom trčanju dok je SS AR kao uspomenu na ovu posetu od G-dina Brankovića dobio knjigu “Atletski dragulji Srbije” autora Stevana Kovačevića u kojoj su sabrani svi najznačajniji rezultati Srpske kraljice sportova.

Izvor: Sportski savez Arandjelovac