Press "Enter" to skip to content
Foto: Ivan R. Ivanović

Aranđelovčani brinu o životinjama koje nemaju gde

Udruženja građana Aranđelovčani & Aranđelovčanke i Ljubitelji životinja Aranđelovac sinoć su postavili 15 kućica za pse širom Aranđelovca kako bi ih zaštitili od izuzetno niskih temperatura koje su najavljene tokom ove, i narednih noći.

Razgovarali smo sa Ivanom R. Ivanovićem, pokretačem ove akcije o tome koliko je važno da mislimo na one koji su napušteni i ostavljeni od strane ljudi, bili oni psi ili neke druge životinje.

„Osećaj za druge i saosećanje se vežbaju. Isto kao i bezosećajnost. Bezosećajnost počinje da se vežba onog trenutka kada napustite životinju koju ste izabrali da brinete o njoj. Znam da nekada to nije lako, sam sam mnogo puta u životu bio izložen ovome, ali ko nam je rekao da je teške odluke lako donositi? Najteže je biti i ostati dobar čovek. On se ne rađa. On se oslobađa u svakom od nas. Svakim našim dobrim delom ili bar potezom koji je korak u pravcu pomoći nekom drugom.“ – rekao je Ivan za Vidi Aranđelovac ovom prilikom.

Novac za kupovinu 15 (14 kupljenih + 1 poklon) kućica za pse prikupljen je samo tokom nekoliko sati od strane humanih Aranđelovčana i njihovih prijatelja sa strane koji su odreagovali na objavu na društvenim mrežama.

Kućice su postavljene kod Sportskog centra, Fortune i na drugim lokacijama u gradu. Dozvole za postavljanje dala je JKP Bukulja, a Policijska stanica iz Aranđelovca će vršiti nadgledanje postavljenih kućica putem kamera i patrolnih vozila.

Zahvaljujemo se svima koji pomogli da se ova akcija realizuje. Pozivamo i sve Aranđelovčane i Aranđelovčanke da se uključe u rešavanje drugih pitanja koja se tiču našeg grada i na koje možemo da utičemo, a svi znamo da ih ima na pretek.