Vinarija Tarpoš izabrana za vinariju godine

U beogradskom hotelu Radisson Collection sinoć su, među mnogobrojnim zvanicama zaljubljenika u vino, vinara i ugostitelja dodeljene godišnje nagrade magazina Vino & Fino

Vinarija Tarpoš iz Aranđelovca odabrana je kao vinarija 2023. godine za izuzetan kvalitet vina, izvrstan nastup i uspeh na tržištu.

Prenosimo deo teksta:

Na jednom od najlepših mesta u vinskom delu Šumadije smeštena je vinarija Tarpoš, na potesu Vrbica, doslovno iznad Aranđelovca, utopljena u zeleno more vinograda na brdima sa kojih pogled puca prema Bukulji i Venčacu.

Na tom mestu, u poslednjih par godina u toku je prava mala revolucija, zahvaljujući kojoj vinarija Tarpoš živi svoj novi život, na zadovoljstvo svih ljubitelja vina. Njihov beli sovinjon u poslednje dve berbe oduzima dah i verno svedoči koliko su šumadijska zemlja, njen krečnjak i glina, pogodni za ovu sortu, baš kao i za merlo.

Proizvodnju potpisuje sigurna ruka enologa Jelene Živanović, koja je vešto usmerila sva vina u pravcu kvaliteta i autentičnosti. Zato su i nanizali pregršt medalja za svoj dosadašnji rad. Njihov restoran je najpoznatije vinsko – ugostiteljsko mesto u Šumadiji, ne samo zbog mesta na kom se nalazi i udobnog ambijenta, već najpre zbog izuzetno visokog nivoa usluge i kontinuiteta kvalitetne i ukusne hrane.

Svoje etikete su redizajnirali i oživeli, zaokružili portfolio i nastavili dalje: uskoro očekujemo njihov prvi malbek, prvi prokupac, prvo slatko vino i prvi penušavac. Korak po korak, vinarija Tarpoš u nekoliko poslednjih godina pokazala je kako se promišljeno gradi reputacija u vinskom svetu i šta znači imati viziju u ovom poslu.

Zato je Tarpoš vinarija 2023. godine u izboru magazina Vino & Fino.