Press "Enter" to skip to content
Na slici: Garaško jezero. Opis: Ponekad se isplati ostati pet minuta duže. 🚁 Zaovinsko jezero dobilo konkurenciju. Foto: Stefan Petrov (IG: @stefan.petrov_ )

Dezinfekcija kompletne vodovodne mreže

Od četvrtka 7. jula 2022. godine, JKP Bukulja radiće dezinfekciju kompletne vodovodne linije u dužini od 600 km i narednih 7 dana će trajati ista.

Voda iz gradskog vodovoda će sve vreme biti za piće i svaku upotrebu. Postoji mogućnost pada pritiska u različitim delovima grada i kontrolisanog zamucenja, ali to neće uticati na njenu ispravnost za upotrebu. Dezinfekciju će pratiti Institut za javno zdravlje Kragujevac i drugi saradnici.

Ova velika akcija dezinfekcije vodovodne linije radi se prvi put nakon dugog niza godina.

U prošloj godini smo se borili za obezbeđenje zaliha vide i sigurnost u vodosnabdevanju građana, u čemu smo bili uspešni, a u narednom periodu ćemo se boriti za još bolji kvalitet i još redovnije snabdevanje jer naši sugrađani zaslužuju najbolje uslove u regionu.

Vrednost ovog projekta je 10 miliona dinara i finansiranje ide iz Ministarstva lokalne samouprave kod koga smo aplicirali za ovaj projekat u saradnji sa našom lokalnom samoupravom.

Izvor: JKP Bukulja