Press "Enter" to skip to content

Planinarenje i vinski događaj u Tarpošu

DIONYSUS Experience – je svetska serija planinarenja i vinskih događaja u poznatim vinogradima i divnim vinarijama širom sveta, a ovog oktobra biće prisutna i u našem gradu.

To nije vinska trka, niti izložba vina, već sporo i puno prijatelja putovanje na nova mesta i ukuse. DIONIS slavi kulturu na otvorenom i vino.

Biće ovo prilika za sve koji žele da pobegnu iz grada za vikend i da iskuse jedan aktivan hedonistički dan u kojem ćemo istražiti nove staze za hodanje i upiti nove ukuse vina Tarpoša.

Ne samo da će Dionis doneti aktivnost za svačiji nivo spremnosti, pa tako stazu u vinogradima možete prehodati, pretrčati ili izvoziti planinskim biciklom – on će vam u vinogradima na dva mesta služiti vina i meze da uživate u sportu, prirodi i čistom vazduhu.

Desetak kilometara duga pešačka ruta sprovešće vas kroz Orašac, spomen-kompleks poznat po mestu gde je podignut Prvi srpski ustanak, kao i kroz vinograde podno planine Venčac .

Za TARPOŠ ste možda čuli, a ako niste, otrkićete jedno novo mesto i jednu novu vrstu gostroprimstva koju samo Srbija i ovo mesto može da ponudi.

Naime, tarpoš je vrsta ženske kape nošene u Srbiji od srednjeg veka pa sve do prvih decenija XIX veka. Po nekim usmenim predanjima tarpoš je služila i kao kapa iz koje se putnicima namernicima nudilo grožđe. Naime, nekadašnji vinski trgovci su govorili da je “vino toliko dobro da može u tarpošu da se nosi”.

A ovog puta u Tarpošu će biti sledeća vina – Tamjanika, Cuvee Beli, Cuvee Menuet i Roze. Za hranu kuvari specijalno za vas prave božanstveni sač (teletina i jagnjetina) uz salatu i dezert – vingradarsku pitu sa suvim grožđem.

Više informacija i prijave za ovaj događaj možete pronaći ovde: https://dionysusexperience.com/event/sumadija-sr/


Info:

Lokacija: Vinarija Tarpoš
Vreme i datum: 02. oktobar 2022. od 09:00 časova
Cena iskustva: 60 EUR.