Press "Enter" to skip to content
Foto: Vikipedija

Od 18. septembra u bioskopu film o Tomi Zdravkoviću

Samo dva dana nakon početka bioskopskog prikazivanja u beogradskom Cineplex-u, film o Tomi Zdravkoviću biće prikazan i u našoj Dvorani Park. Film će u tri termina biti projektovan tokom 9 dana, od 18. do 26. septembra 2021.

Toma je srpski film iz 2021. godine nastao po ideji Željka Joksimovića, Baneta Obradovića i Dragana Bjelogrlića. Scenario potpisujy Nikola Pejaković i Zoran Lisinac, režiju Zoran Lisinac i Dragan Bjelogrlić, a muziku Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom leta 2020 godine i trajala s prekidima do aprila 2021 godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Premijera filma je prvo održana 20 avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, zatim 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.

Početak bioskopske distribucije planiran je na 30 – godišnjicu smrti popularnog pevača Tome Zdravkovića, krajem septembra 2021 godine

Radnja

Ovaj film je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca itd.

Ovo je biografska priča o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama, već kao i jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru i privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti ali i dna života. Ovo je priča o duši.


Info:

Lokacija: Bioskop “Dvorana Park”
Vreme i datum: od 18. do 26. septembra 2021. sa projekcijama u 15:00, 18:00 i 20:00 časova, osim 23. i 24 septembra sa projekcijama u 18:00 i 20:00 časova.
Cena pojedinačne ulaznice: 250 dinara.

Izvor: Centar za kulturu Aranđelovac, Vikipedija

Imate komentar?

    Ostavite odgovor