Press "Enter" to skip to content
Foto: Vikipedija

Od 18. do 21. oktobra u bioskopu reprizno prikazivanje filma o Tomi Zdravkoviću

Zbog ogromnog interesovanja publike, film “Toma” biće reprizno prikazan u našem bioskopu 18, 19, 20. i 21. oktobra u terminima od 15, 18 i 21 sat. Posle devet dana prikazivanja, 25 projekcija i više od 3 hiljade gledalaca u Dvorani Park, još je mnogo onih koji su iz nekog razloga propustili film, i mnogo onih koji bi da film odgledaju ponovo. Stoga Centar za kulturu najavljuje reprizno prikazivanje filma koji ruši sve rekorde gledanosti.

Toma je srpski film iz 2021. godine nastao po ideji Željka Joksimovića, Baneta Obradovića i Dragana Bjelogrlića. Scenario potpisujy Nikola Pejaković i Zoran Lisinac, režiju Zoran Lisinac i Dragan Bjelogrlić, a muziku Željko Joksimović.

Snimanja su počela tokom leta 2020 godine i trajala s prekidima do aprila 2021 godine na lokacijama u Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Premijera filma je prvo održana 20 avgusta u završnici 27. Sarajevo film festivala, zatim 21. avgusta 2021. godine na festivalu Filmski susreti u Nišu.

Početak bioskopske distribucije planiran je na 30 – godišnjicu smrti popularnog pevača Tome Zdravkovića, krajem septembra 2021 godine

Radnja

Ovaj film je jedan impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo živote poznatih umetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca itd.

Ovo je biografska priča o Tomi Zdravkoviću, čoveku koga ne pamtimo samo po njegovim pesmama, već kao i jednog velikog boema – po ponašanju i u duši. Film prati dve linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i doktora koji započinje lečenje Tome i kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od detinjstva u Pečenjevcu, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić koje će presudno uticati na njegovu karijeru i privatni život, dostizanja neslućene visine popularnosti ali i dna života. Ovo je priča o duši.


Info:

Lokacija: Bioskop “Dvorana Park”
Vreme i datum: od 18. do 21. oktobra 2021. sa projekcijama u 15:00, 18:00 i 21:00 čas
Cena pojedinačne ulaznice: 350 dinara.

Izvor: Centar za kulturu Aranđelovac, Vikipedija

Imate komentar?

    Ostavite odgovor