Press "Enter" to skip to content
Dizajn: DeKovach

Od 13. februara u Мuzeju izložba starih zanata Aranđelovcа

Narodni muzej je za vas pripremio novu izložbu, pod nazivom “Kada je zanat bio zlatan”, autora kustosa etnologa Lile Drobac-Krstić. Sredstva za pripremu i realizaciju izložbe izdvojili su Ministarstvo kulture i informisanja i Opština Aranđelovac.

Realizacijom multimedijalne izložbe Kada je zanat bio zlatan, želeli smo da posetiocima svih uzrasta, kroz interaktivnu prezentaciju, približimo veštine starih aranđelovačkih zanatlija. Pojedini stari zanati su izumrli, drugi polako nestaju, dok se neki održavaju, uprkos savremenom načinu privređivanja i savremenom životu.

U abadžijskoj radnji Veselina Maksimovića, foto: Narodni muzej Aranđelovac

Izložba će, u okviru obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije, biti otvorena od 13. februara 2021. godine.

Upoznaćete se sa starim zanatima po kojima je naš grad nekada bio poznat – opančarski, lončarski, kamenorezački, kovački, voskarski i mnogi drugi. Izložba je multimedijalnog karaktera, pa su tako neki zanati prikazani i u aplikaciji koju možete da preuzmete u Play prodavnici (potražite aplikaciju “Kada je zanat bio zlatan”).

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i propisane mere zaštite, dužni smo da ograničimo broj posetilaca, te smo stoga organizovali besplatno stručno vođenje kroz izložbu u više termina: u subotu, 13. februara, od 13h i 14h, a u nedelju, 14. februara, od 10h, 11h, 12h i 13h. Ostalim danima važi standardna cena ulaznice od 120 dinara.

Molimo sve zainteresovane da se prijave na broj telefona 034/712-415, kako bismo izbegli okupljanje većeg broja posetilaca od propisanog.

Dobro došli u Narodni muzej.


Info:

Lokacija: Narodni muzej Aranđelovac
Vreme trajanja izložbe: 13. februar – 31. mart 2021. od 09:00 do 16:00 časova.
Cena pojedinačne ulaznice: 120 dinara.

Imate komentar?

    Ostavite odgovor