Press "Enter" to skip to content

Do 24. oktobra u Savremenoj gradskoj galeriji izložba Živomira Popovića

Drugu izlagačku sezonu u Savremenoj gradskoj galeriji Centra za kulturu, otvorila je izložba našeg sugrađanina Živomira Popovića „Slike i NFT kolekcije“.

Živomir Popović, likovni umetnik, rođen je 1962. godine u Beogradu. Diplomirao je na FLU 1991. godine. Tokom studija usavršavao se u Parizu gde je kasnije i živeo neko vreme. Izlagao je na desetinama samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i Francuskoj.

Na izložbi u Savremenoj gradskoj galeriji, Živomir Popović će osim slika, prikazati i svoju NFT kolekciju. NFT (non-fungible token) predstavlja unikatan kodni zapis, zasnovan na block-chain tehnologiji, koji ne može da se kopira i deli.

Ta kripto unikatnost omogućila je da se umetnička dela i umetničko tržište nasele u metaverzumu. NFT iz kolekcije Harle Q su “utility” tokeni koji se dodeljuju kao “Ape School Masterclass Certificate of Attendance, u vidu svojevrsne diplome te renomirane škole block-chain tehnologije, omogućujući pristup raznim forumima, data bazama i drugim pogodnostima koje učenici dobijaju.

Živomir Popović aka Živa Sulfid, likovni umetnik, rođen 1962.godine u Beogradu, diplomirao je na FLU 1991. Godine. Tokom studija usavršavao se i na Ecole des Beaux-Arts u Parizu gde je kasnije i živeo neko vreme. Izlagao je na desetinama samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i Francuskoj.

Pripada generaciji koja se na umetničkoj sceni pojavila krajem prošlog veka i tokom svoje tridesetogodišnje umetničke delatnosti ostao je beskomoprisan u stavu da umetnik mora biti slbodan od društvenih sistema i ideoloških diktata, istrajavajući u svojoj umetničkoj istini.


Info:

Lokacija: Savremena gradska galerija, hol Dvorane park
Vreme i datum: Od 20. septembra do 24. oktobra 2022.
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.