Press "Enter" to skip to content
Foto: DeKovach

Besplatan božićni koncert Ivana Hočevara u Narodnom muzeju u Aranđelovcu

Narodni muzej u Aranđelovcu za praznike poklanja koncert maestra Ivana Hočevara. Uživaćete u čarobnim zvucima gitare i prazničnom ambijentu muzeja, koji će biti posebno dekorisan za ovu priliku.

O umetniku

Ivan Hočevar rođen je 12. septembra 1991. godine u Aranđelovcu. Muzičko obrazovanje započinje u školi „Petar Ilić“ na odseku za violinu. Tokom srednje škole počeo je da svira klasičnu gitaru, pohađajući osnovnu muzičku školu u Aranđelovcu i srednju muzičku školu u Beogradu u klasama profesora Miloša Mijajlovića i Samira Dahića.

Privatne časove je pohađao kod profesora Aleksandra Hadži-Đorđevića i Slobodana Milivojevića. Osnovne i master studije je završio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović.

U Beču, Budimpešti, Kutnoj Hori (Češka) i Beogradu pohađao je master klaseve kod Tomasa Ofermana (Thomas Offerman), Pie Oferman (Pia Offerman), Huberta Kepela (Hubert Käppel), Aniela Dezideria (Aniello Desiderio), Dušana Bogdanovića i drugih.

Ivan Hočevar, foto: DeKovach

U toku školovanja učestvovao je na brojnim koncertima, nastupajući solo, ali i u okviru kamernih sastava (sa flautom, klavirom, klarinetom, saksofonom, duo gitara…). Ivan je organizovao i solističke koncerte u Studentskom kulturnom centru Beograda, ustanovi kulture Parobrod, Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu…

Pre nego što je počeo da svira klasičnu gitaru, Ivan je snimio rok albume, sarađujući sa producentom Bjornom Torsrudom (Bjorn Thorsrud).

U avgustu 2018. godine održao je koncert sa orkestrom „Beogradski simfoničari“ pod dirigentskom palicom maestra Radana Jovanovića i to u okviru smotre umetnosti „Mermer i zvuci“. Takođe, u oktobru 2018. godine, Ivan je, na poziciji bubnjara, gitariste i pratećih vokala, snimio album sa bendom FC Apatride UTD u Amsterdamu.

Trenutno radi kao nastavnik gitare u MŠ „Petar Ilić“ u Aranđelovcu.


Info:

Lokacija: Narodni muzej u Aranđelovcu
Vreme i datum: 08. januar 2022. godine od 18:00 časova.
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Be First to Comment

Ostavite odgovor