Press "Enter" to skip to content
Foto: Centar za kulturu opštine Aranđelovac

27. januara u Dvorani Park predstava „Ručni rad“

Centar za kulturu pozorišnu sezonu započinje 27. januara komadom „Ručni rad“ Ustanove kulture Vuk Stefanović-Karadžić, po tekstu Žan Klod-Danoa, reditelja Milana Neškovića. Ova predstava je 2016. godine odigrana na Otvorenoj sceni u okviru programa Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“, ali na preporuku naše pozorišne publike, predstava će ponovo biti odigrana u pozorišnim uslovima.

Igraju: Dara Džokić, Isidora Minić, Branka Šelić.

O predstavi

Crno-humorna predstava „Ručni rad“ koja, prema oceni kritike, resko i duhovito, rasvetljava samo tri ženska principa, premda ih ima skoro koliko i žena. Tri koja su izdvojena i u fokusu su reditelja Milana Neškovića i glumica Dare Džokić, Isidore Minić i Branke Šelić su zapravo stereotipi ponašanja.

Predstava „Ručni rad” rađena je prema priči francuskog pisca Žan Klod-Danoa, a govori o položaju žena koje ne primećuju da su žrtve svog okruženja, supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu… One stiču jaku i iskrenu empatiju prema drugim ženama, a gube je prema sopstvenom životu.

Prvi princip predstavlja žene koje prepuštaju drugima da rešavaju sve njihove probleme, jer su ih ubedili da su same za to nesposobne.
Drugi princip obuhvata žene kojima je naizgled sve jasno, koje preziru muškarce, posvećene su borbi za prava žena, ali dele pogrešne i besmislene savete i rešenja, jer ne znaju da se izbore sa problemima u svojoj kući pa izmišljaju svoj život superheroine prikrivajući tako sopstvenu nemoć.
U okviru trećeg principa susrećemo nesrećne žene koje nikada nisu imale nikakav fizički kontakt sa muškarcem, koje svi ubeđuju da su zbog toga blagoslovene, a one ipak žude za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju…

One pate i sažaljevaju sebe do te mere da postaju potpuno neprivlačne bilo kom muškarcu, a skrivaju se u religioznosti, koja je još jedna fasada.


Info:

Lokacija: Dvorana Park
Vreme i datum: 27. januar 2022. od 20:00 časova.
Cena pojedinačne ulaznice: 500 dinara.

Izvor: Centar za kulturu Opštine Aranđelovac

Be First to Comment

Ostavite odgovor