Press "Enter" to skip to content
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

27. avgusta na Otvorenoj sceni predstava „Sitnice koje život znače“

Na samom kraju ovogodišnje sezone smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ publika u Aranđelovcu će imati priliku da gotovo odmah nakon premijere uživa u pozorišnoj predstavi „Sitnice koje život znače“.

Narodno pozorište u Beogradu, u koprodukciji sa Beo Art-om i Centrom za kulturu Tivat predstavilo je novu predstavu „Sitnice koje život znače“, po tekstu jednog od najpopularnijih italijanskih pisaca današnjice Lorenca Maronea, u dramatizaciji Đorđa Kosića i režiji Andreja Nosova, a premijera je planirana za 12. avgust na Sceni Atrijum Buća u Tivtu.

O predstavi

U tom komadu o ljubavi, prijateljstvu i pomoći u čijem fokusu se nalazi penzionisani knjigovođa Čezare, „staro džangrizalo“ koji pred sam kraj života dobija želju da iz korena promeni svoj karakter, glavnu ulogu tumači Mladen Andrejević, a u podeli su i Nela Mihailović (Rosana), Vanja Ejdus (Katerina), Dušan Matejić (Dante), Nina Nešković (Ema) i Rade Ćosić (Leo).

Scenograf je Dejan Todorović, Selena Orb će kreirati kostime, muziku komponuje Draško Adžić, dok je Marija Milenković zadužena za scenski pokret.

Saradnici na predstavi su Aleksandra Lozanović (pomoćnik reditelja), Marija Kovačević (izvršni producent), Sanja Ugrinić Mimica (inspicijent) i Gordana Perovski (sufler).

Beogradska premijera biće održana u oktobru na Sceni „Raša Plaović“.


Info:

Lokacija: Otvorena scena u Parku Bukovičke banje
Vreme i datum: subota, 27. avgust 2022. od 21:00 čas
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“, Narodno pozorište u Beogradu