Press "Enter" to skip to content
Foto: Srpsko narodno pozorište

20. avgusta u Aranđelovcu koncert operske dive Nataše Tasić Knežević

Poslednji koncert ove sezone u okviru smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ biće izveden na Otvorenoj sceni u Parku Bukovičke banje od strane naše operske dive Nataše Tasić Knežević.

Nataša Tasić Knežević je operska diva, profesorka solo pevanja, solistkinja Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu i borkinja za prava Roma.

Rođena je u Beogradu. Studirala je Saobraćajni fakultet, ali svoju ljubav, solo pevanje, nikad nije zanemarivala. Pevala je godinama u crkvi Svetog Georgija kao solista, a onda je, kao stipendista princeze Jelisavete Karađorđević upisala Akademiju lepih umetnosti, odsek solo pevanje. I već kao student, u klasi profesorke Jasne Šajnović, primadone Beogradske opere, i pod supervizijom princeze Jelisavete, počela je da niže koncerte, predstave, a njen lirski sopran je iz dana u dan dobijao lepši kolorit. Pevačica kristalno jasnog tona, svetle boje glasa i atraktivne pojave, osvajala je publiku na svakom nastupu.

Njeno koncertiranje počelo je od Pariza, preko Ruskog doma u Beogradu, Biblioteke grada Beograda, Galerije Progres u Beogradu, Budve, Festivala mimoze u Herceg Novom, Pozorišta mladih u Novom Sadu, Ateljea 212 u Beogradu, Galerije fresaka, Etnografskog muzeja, Centra „Sava“, do najprestižnije muzičke dvorane u Srbiji – Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Održala je niz humanitarnih koncerta čiji je cilj bio obnova i izgradnja hramova u Beogradu i na Kosovu. U sezoni 2011/2013. ostvarila je saradnju s Operskim studijom Narodnog pozorišta u Beogradu gde je nastupala u Pučinijevoj operi Sestra Anđelika.


Info:

Lokacija: Otvorena scena u Parku Bukovičke banje
Vreme i datum: subota, 20. avgust 2022. od 21:00 čas
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“, snp.org.rs