Press "Enter" to skip to content
Foto: Artan Lili/Facebook

13. avgusta u Aranđelovcu koncert grupe Artan Lili (Odloženo do daljnjeg)

Dan nakon koncerta Nakon Aleksandra Sedlara i rok grupe E-play, u okviru 57. smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ očekuje nas koncert grupe Artan Lili.

Grupa Artan Lili postoji od 2013. godine. Nakon izvesnih personalnih promena ova nojz pop četvorka iz Beograda se ustalila u svojoj prepoznatljivoj postavi: Bojan Slačala (bas-gitara i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj), Dragan Knežević (gitara).

Bend je počeo kao eksperimentalni trio u sastavu: Bojan Slačala (bas-gitara i vokal), Marko Ajković (bubanj) i Tanja Novaković (vokal). Prvi spot su snimili za pesmu Džoni, koju je producirao Davorom Sopićem. Novinar tadašnjeg vebzina Popboks Aleksandar Pavlić je zvuk grupe klasifikovao kao nojz pop. U to vreme Bojanu i Marku su se spletom okolnosti priključili gitarista Dragan Knežević i vokal Elena Šever.

Grupa je rad nastavila snimanjem idućih šest singlova, koje je u Skoplju producirao Nenad Trifunovski Tripe. Nakon nove personalne promene i dolaska Romane Slačale u bend snimljeno je preostalih pet singlova za prvi album, a producent je ovoga puta bio Petar Rudić.

Završene pesme su objavljivali sukcesivno, preko Bendkemp platforme benda. Na taj način su kompletirali prvi album, naslovljen imenom grupe. Ovakav način objavljivanja albuma (singl po singl) u savremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom, jer niko pre njih to nije uradio.


Info:

Lokacija: Otvorena scena u Parku Bukovičke banje
Vreme i datum: subota 13. avgust 2022. od 21:00 časova Zbog loših vremenskih uslova, koncert benda „Artan Lili“ neće se održati 13. avgusta 2022. Naknadno ćemo vas obavestiti o novom datumu održavanja koncerta.
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Vikipedija, Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“