Press "Enter" to skip to content

Završena dokumentacija za Garaški most

Skoro deset meseci Garaški most zatvoren je za saobraćaj, a meštani zabukuljskih sela koriste alternativne putne pravce, koji su znatno duži, pa umesto dvadesetak minuta, putovanje od najudaljenijeg sela do centra Aranđelovca traje i do dva sata.

Za meštane  Garaša, Jelovika, Bosute i Dragolja, autobuski prevoznici jednim prevozom ih dovoze do mosta, a drugim od mosta. U međuvremenu, Opština Aranđelovac je uradila alternativni put, dužine od oko dva kilometra, kojim se obilazi i jezero i most.

Predsednik Opštine Aranđelovac, Bojan Radović, na nedavno održanoj Sednici SO Aranđelovac  rekao je i da je stiglo obaveštenje da je završena dokumentacija za most preko Garaskog jezera, imovinsko-pravni odnosi i projekat, čeka se odobrenje projekta, kako bi se krenulo u realizaciju.

Asfaltiranje obilaznice finansiraće Opština Aranđelovac. Most na Garaškom jezeru uskoro slavi pedeseti rođendan. Građen je kada i akumulaciono jezero (1973–1976), u saobraćaj je pušten 1973–1974. godine, obnavljan je nekoliko puta, ali nije bio zatvaran za saobraćaj. Dug je 144 metra i širok 8,5 metara.

Izvor: RTV Šumadija