Press "Enter" to skip to content
Foto: DeKovach Studio

Postavljen prvi mlekomat u Aranđelovcu sa domaćim i svežim mlekom

U ulici Kneza Mihaila broj 100 danas je pušten u rad prvi mlekomat u Aranđelovcu. Sveže mleko koje se dostavlja i muze svakoga jutra obezbeđuje Farma Jakovljević iz Orašca koja i stoji iza ovog ambicioznog projekta.

Mleko je netaknuto, prve klase, rashlađeno na niskim temperaturama između 3-4oC, nema dodatke koji se inače dodaju u industriji prerade mleka i ima visok nivo dragocene mlečne masnoće. Farma Jakovljević dnevno proizvede oko 500 litara mleka.

Cena mleka po litru na mlekomatu iznosi 150 dinara, a za ambalažu sugrađani mogu da donesu svoju ili plate flašu na licu mesta.

Mleko je dostupno 24h, svaki dan, 7 dana u nedelji. Kupovina je vrlo slična onoj na samouslužnim kasama, i sastoji se iz 4 koraka:

  1. Ubaci se novac u otvor naznačen na mlekomatu. Važno je znati da mlekomat ne vraća kusur, pa novac treba pripremiti u odgovarajućim apoenima.
  2. Sačekati da se na ekranu mlekomata prikaže iznos koji je uplaćen.
  3. Otvorite komoru za točenje, stavite flašu (preporuka je neku sa širim grlom kako ne bi došlo do prosipanja)
  4. Pritisnete taster za točenje (prvo dugme sa leve strane, odmah iznad konture flaše mleka).

I mleko je natočeno. Ukoliko želite više litara mleka da kupite, ponovite postupak, sa tim što je potrebno da pričekate 10ak sekundi između točenja dok se komora za točenje automatski dezinfikuje.

Na ovaj način će Aranđelovčani moći da dođu do neobrađenog mleka prve klase, sa oko 4 odsto mlečne masti, koje je pomuženo po najvišim standardima, a nakon kupovine potrebno ga je samo prokuvati.