Press "Enter" to skip to content
Foto: Porodica Bogdanović

Održana izložba preminulog sugrađanina Nemanje Bogdanovića

Narodna biblioteka „Sveti Sava“, Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“ i Centar za kulturu i obrazovanje Opštine Aranđelovac u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu i ljubaznošću Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Bukovička banja“ organizuju od 2. do 30. septembra 2021. godine posthumnu Izložbu fotografija Nemanje Bogdanovića pod nazivom „Italija kakvu još niste upoznali“.

Naš sugrađanin, Nemanja Bogdanović (4. maj 1987-31. maj 2021), arhitekta po obrazovanju, tokom desetak godina putovanja Italijom, posetio je 18 italijanskih regija, obišao više stotina mesta, a bolje istražio čak sto deset, pri čemu je prešao oko 30 hiljada kilometara.

Znamenitosti, svakodnevicu i nezaboravne trenutke u Italiji, ovekovečio je mobilnim telefonom u više hiljada fotografija. Tako je došlo do saradnje sa Italijanskim kulturnim centrom i prve samostalne izložbe „Italija kakvu još niste upoznali“ u Kladovu, a sada i u njegovom rodnom gradu pod Bukuljom.

Posthumna izložba rezultat je pomenutih ustanova, institucija i Nemanjinih roditelja.

O Nemanji Bogdanoviću

Nemanja Bogdanović rođen je u Aranđelovcu u kojem je završio osnovnu i srednju školu. Tokom školovanja, učestvovao je na brojnim takmičenjima na kojima je nagrađen sa 22 diplome. U Beogradu je završio Arhitektonski fakultet. Govorio je nemački, francuski, engleski i italijanski jezik. Zanimao se i za umetnost i društvene nauke, a fotografijom je počeo da se bavi na prvoj godini studija.

Nemanja Bogdanović, foto: Porodica Bogdanović

Proputovao je Evropu iz koje je takođe doneo veliki broj fotografija. Zanimali su ga i rodoslovi familija, ali rezultate istraživanja svojih Bogdanovića nije stigao da objavi. Iznenada je preminuo u 34. godini života.

Otvaranje posthumne Izložbe fotografija Nemanje Bogdanovića pod nazivom „Italija kakvu još niste upoznali“ je u četvrtak, 2. septembra u Paviljonu „Knjaz Miloš“ u 18 časova.


Info:

Lokacija: Paviljon Knjaz Miloš (Biveta)
Vreme i datum: Od 02. septembra 2021. u 18:00 časova do 30. septembra 2021.
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Narodna Biblioteka Sveti Sava, porodica Bogdanović

Be First to Comment

    Ostavite odgovor